Ronyons a la jerezana

Ingredients

(per a 4 persones)
1 ronyó de vedella net
50 g. de mantega de porc o d'oli d'oliva
3 rametes de julivert
2 dents d'all
1 llesca de pà blanc
1 ceba
½ got de vi de "Jerez"
Sal

Instruccions

1. Rentar el ronyó, eliminar les possible restes de greix i tallar-lo a rodanxes fines. Escaldar-lo amb aigua bullint durant uns 30 segons i escorre’l. Pelar la ceba i el dent d’all i picar-los; rentar el julivert, secar-lo be i picar-lo.

2. Desfer la mantega de porc, o escalfar l’oli, en una paella gran i afegir 3 o 4 rodanxes de ronyó, 1 dent d’all i una llesca de pa. Un cop fregit el ronyó, treure-ho de la paella junt amb l’all i el pà i introduir-los en una mà de morter. Afegir una mica d’aigua i picar-los a la mà de morter fins obtindre una pasta homogènia. Reservar.

3. Calenta de nou la paella amb el mateix greix i afegir la resta de ronyó, la ceba i l’all picat i una cullereta de julivert picat. Remenar un parell de minuts, removent amb vi de “Jerez”, salar i deixar coure a foc lent. Passats 5 minuts, afegir una taceta d’aigua i deixar coure 15 minuts més.

4. Incorporar la pasta a la mà de morter, remoure suaument, rectificar de sal i deixar espesar la salsa. Servir els ronyons calents, coberts amb el julivert restant.

Opinions dels usuaris

Carregant...