Llengua amb tàperes
Ingredients
(per a 4 personess)
700 g. de llengua de vedella en una peça
1 ram d'api
1 fulla de llorer
1 pastanaga
Per l'escabetx:
1 culleradeta de mostassa
El suc d'una llimona
1 cullerada de vinagre
5 cullerades d'oli d'oliva
50 g. de tàperes
50 g. de cogombres
1 pebre verd
1 pebre groc
3 cebes tendres
Sal i pebre
Instruccions
1. En una olla amb abundant agua, coure la llengua junt amb l’api, la pastanaga, la fulla de llorer i la sal durant un hora aproximadament. Treure la llengua i deixar-la refredar.
2. Preparar l’escabetx; col·locar en un bol la mostassa, el suc de llimona, el vinagre i l’oli d’oliva. Barrejar tot amb l’ajut d’una forquilla. Pelar la llengua i introduir-la en el recipient amb la vinagreta. Deixar reposar en el frigorífic unes hores.
3. Retirar la llengua del escabetx i tallar-la en làmines fines, el més fines possibles. Tallar-les en una font plana com si fos carpaccio, i reservar.
4. Tallar els pebrots, les cebes tendres i els cogombres a trossets i incorporar-los al escabetx junt amb les tàperes. Salpimentar i barrejar tot be. Repartir les verdures i l’escabetx sobre la llengua. Servir aquest plat en fred.
Opinions dels usuaris