Fetge encebat

Ingredients

(per a 4 persones)
600 g. de fetge de vedella tallat fi
½ kg. de cebes
1 gotet d'oli d'oliva / 4 cullerades
1 cullerada de mantega
1 cullerada de julivert picat
1 gotet de caldo
8 llesques de pà de barra
1 tassa de farina
Sal

Instruccions

1. Escalfar 4 cullerades d’oli i la mantega en una paella antiadherent, i daurar les cebes, tallades a rodanxes fines, junt amb el julivert. Tapar i coure a foc molt lent durant 40 minuts, remenant seguit amb una cullera de fusta. Si fos necessari, regar amb unes gotes d’aigua calenta.

2. Salar el fetge, enfarinar-lo lleugerament i incorporar-lo a la paella amb les cebes. Deixar que es dauri uniformement i regar amb el caldo calent. Coure a foc viu durant 5 minuts, sense tapar.

3. Mentrestant,  fregir les llesques de pà amb l’oli restant. Deixar-les a una banda de la plata de servir i, al centre, col·locar el fetge amb la ceba. Servir de seguida i acompanyar, si es desitja, amb puré de patata.

Suggeriments:

Per a que les cebes caramel·litzen abans, afegir una culleradeta de sucre.

Enlloc de caldo es pot fer servir Jerez, Oporto o brandy, amb el que aconseguirà un fetge molt més aromàtic.

Opinions dels usuaris

Carregant...